• ZÁPIS do 1. ročníka ZŠ v šk. roku 2024/2025

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov!
             

            ZÁKLADNÁ ŠKOLA V SKLENOM

            Vás srdečne pozýva na

            ZÁPIS

            do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025

            18. apríla 2024 (štvrtok)

            o 13.00 hod.

             

            Na zápis je potrebné priniesť:

              • občiansky preukaz rodiča / zákonného zástupcu dieťaťa,
              • rodný list dieťaťa,
              • 10 € na sadu školských písaniek a pracovných zošitov na školský rok 2024/2025. 

            Milí rodičia!

              • Zápis bude organizovaný za prítomnosti dieťaťa a zákonných zástupcov v priestoroch budovy ZŠ.
              • Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu (teda na zápis môže prísť iba jeden rodič), ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca a ak o tejto skutočnosti prinesú na prezenčný zápis riaditeľovi školy vyplnené tlačivo "Písomné vyhlásenie ".
              • Rozhodnutie o prijatí sa doručí obom rodičom / zákonným zástupcom dieťaťa. Ak sa rodičia / zákonný zástupcovia dieťaťa dohodnú, rozhodnutie možno doručiť len jednému z nich. Túto vzájomnú dohodu preukazujú písomným vyhlásením podľa § 144a ods. 4 školského zákona, ktoré doručia na prezenčný zápis riaditeľovi školy vyplnené tlačivo "Písomné vyhlásenie".
              • Ak dieťa nedosahuje školskú spôsobilosť, môže pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu. Povinnosť zákonného zástupcu prísť na zápis do 1. ročníka ostáva, pri zápise zákonný zástupca upozorní základnú školu na zámer požiadať materskú školu o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.
              • V prípade, ak rodič zapisuje na povinnú školskú dochádzku dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, spolu s písomnou žiadosťou (prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
              • Predčasné zaškolenie: Ak chcú rodičia zapísať do základnej školy dieťa mladšie ako šesť rokov, sú povinní k žiadosti predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast a doklad o získaní predprimárneho vzdelania. Potrebné je vyplniť:  "Žiadosť o predčasné zaškolenie + Potvrdenie o plnení povinného predprimárneho vzdelávania .
              • O prijatí / neprijatí na základné vzdelávanie rozhodne riaditeľka ZŠ  do 15. júna 2024
              • O spôsobe odovzdávania rozhodnutí Vás budeme informovať.

            DOKUMENTY:

            1. Môžete vypísať na zápise

            2. Sú k dispozícii od 8.4.2024 v ZŠ Sklené, môžete si ich vyzdvihnúť ešte pred zápisom.

             

             

            Tešíme sa na Vás!

             

            Viac informácií:

            https://www.minedu.sk/zapis-do-1-rocnika-a-uvodneho-rocnika-zakladnej-skoly/


             

          • FAST HEROES

          • Naša škola  sa zapojila do štvrtého ročníka digitálneho vzdelávacieho projektu FAST HEROES - Rýchli Hrdinovia. Globálna iniciatíva, ktorá sa začína vo februári 2024 sa realizuje pod odbornou garanciou Svetovej organizácie pre cievne mozgové príhody (WSO) a iniciatívy Angels. Jej cieľom je vzdelávať deti o príznakoch cievnej mozgovej príhody, naučiť ich zavolať prvú pomoc včas a zachrániť tak život ich blízkym príbuzným. Na Slovensku realizuje kampaň pacientska organizácia Sekunda pre život, ktorá už oslovuje slovenské školy, aby sa zapojili do päťtýždňového bezplatného vzdelávacieho programu Hrdinovia FAST. Na Slovensku preberá nad kampaňou záštitu Ministerstvo školstva vedy, výskumu a športu SR. Projekt získal uznanie Európskej komisie za najlepšiu praktickú pomôcku pre školy vo vzdelávaní v oblasti zdravotníctva.

            https://sk-sk.fastheroes.com/

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje